Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018
Δραστηριότητες
 - Εκδηλώσεις
 - Συνεργασίες
 - Υποτροφίες Marie
   Skłodowska Curie

 - Πρακτική Άσκηση Φοιτητών
 - Επίσκεψη στο Κ.Μ.Σ.
 
Αρχείο Προφορικής Παράδοσης

Χρηματοδότηση
- Υπουργείο Πολιτισμού
- Χορηγοί
   Ίδρυμα Σταύρος Σ. Νιάρχος 
   Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ.
   Ωνάσης 
   N. Demos Foundation 
   Κληροδότημα Παγκείου
   Επιτροπής 
   Ίδρυμα Μποδοσάκη 
   Ίδρυμα Ιωάννου Φ.  
   Κωστοπούλου 
   Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος 
- Δωρητές
 Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών
Δεύτερος Κύκλος Σεμιναριακών Μαθημάτων
  
 Μικρασιατική Καταστροφή και Προσφυγιά:
Από την ελληνική απόβαση στη Σμύρνη
στο Ελληνοτουρκικό Σύμφωνο του 1930Το Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών διοργανώνει σειρά μαθημάτων με θέμα την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 και την προσφυγική εγκατάσταση στην Ελλάδα του μεσοπολέμου. Οι ομιλίες, έξι τον αριθμό, θα πραγματοποιηθούν από πανεπιστημιακούς καθηγητές και ερευνητές με εξειδίκευση στο γνωστικό τους αντικείμενο.

Οι ομιλητές θα εστιάσουν τις εισηγήσεις τους στην παρουσία του ελληνικού κράτους στη Μικρά Ασία, στο ρόλο της Κοινωνίας των Εθνών σχετικά με το ζήτημα της προσφυγικής εγκατάστασης, στη συγκρότηση προσφυγικών συνοικισμών, στην εκλογική συμπεριφορά των προσφύγων, στον προσφυγικό τύπο, καθώς και στις ανταλλάξιμες περιουσίες και τις προσφυγικές αποζημιώσεις.

Τα μαθήματα θα λάβουν χώρα στην Αίθουσα Α. Γ. Λεβέντη του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών (Κυδαθηναίων 11, Πλάκα) σύμφωνα με το συνημμένο πρόγραμμα. Θα έχουν διάρκεια 40 λεπτών και θα ακολουθεί συζήτηση.


 

 Το παρόν έργο συγχρηματοδοτήθηκε σε ποσοστό 75% από το Ευρωπαικό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 25% από Εθνικούς Πόρους. Η όλη Πράξη εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας» του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

KΕΝΤΡΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ©, 2012
Κυδαθηναίων 11, 105 58 Αθήνα - Τηλ.:2103239225 - Fax: 2103229758 - e-mail: info@kms.org.gr - e-mail Βιβλιοθήκης: library@kms.org.gr
powered by Omega Technology 2011